Overstappen of toch nog maar eens verlengen?

Wanneer het energiecontract bij de leverancier afloopt, dan vinden veel mensen het lastig om te bepalen of het nu voordeliger is om over te stappen of om toch nog eens te verlengen. Vaak wordt het op zijn beloop gelaten, onder meer ook uit angst dat een overstap veel gedoe en extra kosten met zich meebrengt, waardoor mensen onnodig te veel betalen voor de energie.

Steeds meer mogelijkheden voor een energiecontract

Voorheen waren er in de basis twee opties voor een energiecontract, namelijk een contract voor een jaar en een contract voor drie jaar. Vaak is het zo dat u minder betaalt wanneer u iets voor langere tijd vastlegt, maar bij energie werkt dit over het algemeen andersom. Omdat energiebedrijven zich in zekere mate moeten indekken tegen prijsstijgingen zijn de energiecontracten voor drie jaar in de meeste gevallen duurder. Later kwam er de optie bij om te kiezen voor een vaste of een variabele maandprijs. Hierna volgde ook de optie om prepaid energie te nemen en kwam er ook de mogelijkheid tot het afsluiten van een energiecontract dat maandelijks opzegbaar is. Kortom, de mogelijkheden worden steeds veelzijdiger.

Welkomstkortingen en kortingen voor blijvers

Wanneer uw energiecontract afloopt, dan is het zeker de moeite waard om eens te controleren of het voordeliger is om over te stappen of dat het goedkoper is wanneer u bij de huidige energieleverancier blijft. U kunt de huidige leverancier bellen om te vragen of er voor u een bepaalde korting of aanbieding is weggelegd voor wanneer u besluit het contract te verlengen. Vervolgens kunt u controleren welke welkomstkortingen en –aanbiedingen er geboden worden door andere leveranciers. Energiemaatschappijen willen altijd blijven groeien en daarom hebben zij er vaak wel iets voor over om een nieuwe klant binnen te halen. De vraag is nu natuurlijk of de welkomstkorting meer voordeel biedt of de korting die voor blijvers geldt.

Energie Vergelijken is te veel moeite

Het zelf vergelijken van alle mogelijkheden in de wereld van energie kost te veel moeite en tijd. Het is dan ook best lastig om Ă©cht alle aanbieders met elkaar te vergelijken en uiteindelijk een goede conclusie te kunnen trekken. Gelukkig kunt u natuurlijk altijd bij energiecollectief switchCollectief.NL op eerlijke, betrouwbare en onafhankelijke wijze energie vergelijken. Zo weet u direct wat voor u de meest voordelige optie is. Maar liefst 89 procent van de mensen die willen weten of het verstandig is om over te stappen maakt gebruik van een onafhankelijke vergelijkingssite.

zakelijke energie vergelijken

Scroll to top